fbpx

Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching is er voor iedereen die lekkerder in zijn/haar vel wil komen, meer energie en balans wenst, overgewicht aan wil pakken, en/of gezondheidsrisico's wil verkleinen.

Een gezonde leefstijl; het is geen toverwoord. Meer energie, een betere balans, blijvend op gewicht, fit voelen en gezondheidsrisico's verkleinen; het kan allemaal, ook voor jou! Maar er bestaat geen magische pil of een toverwoord om het voor elkaar te krijgen.

Een gezonde leefstijl bereik je door vastberadenheid, focus, wilskracht, kennisvergroting en keuzes maken die je dichter bij je doel brengen. En professionele en persoonlijke begeleiding door een gecertificeerde leefstijlcoach kan je daarbij helpen.

Wat houdt leefstijlcoaching in?

Je leefstijl staat in het teken van de keuzes die je maakt en het effect ervan op je geluksgevoel en gezondheid. D.m.v. 1-op-1 gesprekken zetten we jouw motivatie om te veranderen om in meters maken richting wat jij wilt bereiken. Daarnaast helpen we je om over drempels heen te stappen, slechte gewoontes achter je te laten en leren we je keuzes te maken die goed voor je zijn.

Bij The Happany is leefstijlcoaching gericht op jou als individu. Wij zijn getraind om naar je te luisteren, e.e.a. te structureren en kennis aan je over te brengen. Jij bepaalt het tempo, en we bewegen in de richting van JOUW doelen en houden rekening met jouw persoonlijke situatie en wensen. Ook bij onze programma's in groepsverband gaat het om jou als individu.

Zet jezelf op #1 en maak de keuze voor een leefstijl die je gezondheid ten goede komt!

Coachingsaanbod

INDIVIDUELE COACHING

Personal leefstijlcoaching (1-op-1)

Zowel ONLINE als OFFLINE beschikbaar

Als je gemotiveerd bent en gaat investeren in een gezonde(re) leefstijl wil je natuurlijk het liefst een persoonlijk traject wat het beste aansluit bij jouw situatie, wensen en doelstellingen. Voor individuele coaching op het gebied van leefstijl bieden we daarom verschillende varianten:

  • abonnementen
  • programma's
  • losse sessies

Neem contact op zodat we samen kunnen bespreken wat de beste aanpak voor jou kan zijn.

COOL PROGRAMMA

Locaties

ONLINE

Wij zijn gespecialiseerd in e-coaching; leefstijlcoaching via online video- & telecommunicatie.

Omdat we geloven in de inzet van digitale technologie. Tenslotte, jouw tijd is enorm waardevol en geografische afstand hoeft geen belemmering te vormen. E-coaching via video- & telecommunicatie stelt ons in staat kwalitatief goede coaching door een gecertificeerde coach aan te bieden, ongeacht waar jij, of wij, in de wereld zijn.

E-coaching is beschikbaar voor iedereen en kan de PERFECTE UITKOMST zijn voor jou. Zeker als je veel van huis bent, in het buitenland woont, jonge kinderen hebt, niet in staat bent te reizen, of simpelweg liever op je eigen bank zit.

Lees meer over de voordelen van e-coaching!

OFFLINE

Woon je in de regio Tilburg?

Naast e-coaching bieden we ook de mogelijkheid om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Dit kan in onze praktijk in Goirle, of we maken samen een wandeling in de nabijgelegen natuur.

Doe je mee aan een groepsprogramma?

Groepsbijeenkomsten vinden plaats op een vooraf gecommuniceerde locatie in Tilburg of Goirle.

"De fundering van alle geluk is gezondheid."
Door Leigh Hunt, Britse dichter en criticus

Gezonde leefstijl

Stel jezelf de vraag 'wat is uiteindelijk het meest belangrijk?'. Gegarandeerd dat het je gezondheid zal zijn. Waarom? Omdat je je gezondheid nodig hebt om je (klein)kinderen te zien opgroeien, om je reis wensen te kunnen vervullen en om jezelf nog lang uit het ziekenhuis en verzorgingstehuis te kunnen houden.

"Neem gezondheid niet als doel, maar als middel, zodat jij als mens je ding kan doen!"
Machteld Huber, grondlegger van het gedachtegoed Positieve Gezondheid

Ben jij dit?

Veel mensen vinden het lastig om een gezonde leefstijl vorm te geven en vol te houden. En dat is niet verrassend! We leven haastige levens in een maatschappij waarin we veel informatie moeten verwerken, kant-en-klare maaltijden op elke hoek van de straat te vinden zijn en velen van ons de hele dag achter een bureau zitten. Als we thuiskomen zijn we te moe om nog naar de sportschool te gaan maar tussendoor lukt het ons wel om maar liefst enkele uren per dag op onze telefoon te zitten. Ongelooflijk, niet?!

Als gevolg hiervan hebben ongelooflijk veel mensen overgewicht (meer dan de helft van de volwassenen!), bewegen we veel te weinig en slapen we ook nog eens slecht. Sommigen hebben wellicht al fysieke klachten of chronische ziekten (zoals Diabetes Type II) ontwikkeld als gevolg hiervan.

Herkenbaar? Dan is het de hoogste tijd om actie te ondernemen. En die actie begint vandaag, NU. Tenslotte, als jij niet degene bent die de teugels van je eigen gezondheid in handen hebt, wie dan wel?

Toe aan verandering?

Je leefstijl veranderen is niet iets wat je simpelweg van de een-op-de-andere dag doet. Ten eerste, het is hard werken en niet perse leuk, niet altijd tenminste. Ten tweede, het heeft tijd nodig om oude gewoonten los te laten en ze consequent te vervangen met nieuwe, gezondere gewoonten. Houd er rekening mee dat je ook een of twee keer terug zult vallen, en je zult veel leren. Alles bij elkaar moet je er niet te licht over denken. Dus waarom zou je jezelf dit allemaal aandoen? Omdat de beloning het grootste cadeau is wat je jezelf kunt geven: een gelukkig gezonde versie van jezelf!

Ben jij er klaar voor om je leefstijl een gezondheids 'make-over' te geven?

Zou jij voordeel kunnen hebben van leefstijlcoaching?

Iedereen heeft een eigen leefstijl; het vormt de basis van je leven en is tegelijkertijd de optelsom van de keuzes die je maakt. Iedereen kan in principe ook gecoacht worden op 1 of meerdere leefstijl elementen. Toch is leefstijlcoaching niet altijd het best passende middel voor jouw doel.

Lees verder of jij voordeel kunt hebben van leefstijlcoaching en of jij jezelf herkent in het profiel van een coachee.

Vanwege je werk zit je het merendeel van de dag. Dit kan op een kantoor zijn, in een vrachtwagen of achter een kassa. Uren achter aan een stuk zitten is geen uitzondering. 

Je hebt overgewicht en het lukt je maar niet om de overtollige kilo's voorgoed kwijt te raken. En je hebt al meerdere diëten geprobeerd maar geen resultaat.

Het is een uitdaging om een goede balans te vinden tussen tijd voor jezelf en de andere rollen in het leven. Je voelt je vaak gestrest en gehaast. Jouw werk is nooit klaar.

Je hebt een chronische ziekte, bijvoorbeeld een hoge bloeddruk en/of Diabetes Type II. Misschien heb je ook wel regelmatig last van je rug, knieën, schouders.
Je bent veel en vaak van huis en onderweg. Als je reist verblijf je in hotels waardoor je niet zelf kunt koken; je moet wel buiten de deur eten voor ontbijt, lunch en diner.

Als je wakker wordt ben je vaak nog moe. Mogelijk heb je ook moeite om in slaap te vallen of word je meerdere malen wakker gedurende de nacht. Je hebt weinig energie.

Jij geniet van de momenten met vrienden en familie. Je bent dol op heerlijk eten en het gemiddelde menu biedt jou voldoende opties. En daar hoort dan ook een drankje bij!

Sporten is niet jouw favoriete bezigheid. In plaats van naar de sportschool gaan blijf je liever thuis om een serie, film of sport op tv te kijken.

Jouw werkdagen zijn lang. Het is lastig om het eten wat je van huis meebrengt vers & fris te houden gedurende de dag. Als je thuis komt heb je niet altijd zin om nog te koken.

Jij bent er klaar voor om voor eens en altijd te breken met ongezonde gewoonten (roken, drinken, etc). Je beseft dat ze niet bijdragen aan jouw gezondheid.

Jij beseft dat jouw gezondheid je meest kostbare bezit is op jouw pad naar een gelukkig gezonde toekomst voor jezelf.
Je ziet ook in dat leefstijl keuzes een rol spelen in je gezondheid en hoe jij je voelt.

Voordelen van werken met een leefstijlcoach

Een gezonde leefstijl vormgeven en volhouden is niet altijd makkelijk. Zeker niet wanneer ongezonde opties vaak goedkoper en laagdrempeliger zijn, en daarnaast volledig geaccepteerd. Het vraagt om motivatie, doorzettingsvermogen en focus. En soms heb je ook een beetje hulp nodig van een coach om zeker te zijn dat je richting je doel blijft bewegen.

De voordelen van werken met een leefstijlcoach zijn o.a.:

Met deze voordelen in het achterhoofd willen we je uitdagen om eens voor jezelf na te gaan waar je staat, hoe je je voelt, en hoe jij zou willen dat jouw gezondheid en leefstijl eruit ziet. Bekijk op welke manier jij kunt profiteren van leefstijlcoaching.

Het profiel van een coachee

Herken jij jezelf?

GEMOTIVEERD Je hebt echte en intrinsieke motivatie nodig om resultaat te krijgen. Het verlangen om te veranderen komt van binnenuit.

TOEGEWIJD We kunnen alleen samen succesvol zijn als jij je aan afspraken en opdrachten houdt. Wees op tijd en toon toewijding.

GRETIG Om te leren en te proberen! Jij vindt het zowel uitdagend als enerverend om dingen anders te gaan doen maar kunt niet wachten.

JE EIGEN BESTE VRIEND Medelijden met jezelf hebben gaat je niet helpen om de persoon te worden die je wilt zijn. Houd van jezelf.

KLAAR Verandering is een reis en een bestemming. Het vraagt volharding, focus en wilskracht om het pad te blijven volgen.

VERANTWOORDELIJK Wij kunnen je begeleiding, steun, kennis en handvaten bieden. Het is aan jou om ze aan ten nemen en te gaan gebruiken.

OPEN MINDED Zo lang je blijft doen wat je altijd deed, zul je de persoon blijven die je altijd was. Stel jezelf open en probeer iets nieuws!

EERLIJK Elke verandering die je doet is voor jou, door jou. Je houdt alleen jezelf voor de gek als je smoesjes verzint of verhaaltjes vertelt.

Wij zijn geen goede match als jij:

  • op zoek bent naar snelle oplossingen; wij zijn beschikbaar hoe vaak jij dat wilt maar het is belangrijk dat je beseft dat leefstijl veranderingen niet van de een op de andere dag gebeuren. En er bestaat geen magische pil.
  • een laag-calorie dieet wilt volgen; wij kunnen je inzicht geven in hoeveel calorieën jouw lichaam van welke soort (koolhydraten, eiwitten en vetten) nodig heeft. Het is aan jou om hier vervolgens invulling aan te geven. Voor specifiek dieet advies kun je het beste advies vragen aan een diëtiste.
  • begeleiding zoekt bij het volledig uitsluiten van koolhydraten/vetten/suikers/etc; wij geloven in een goed gebalanceerde en geproportioneerde inname van voedingsstoffen waar alle typen macro- en micro nutriënten onderdeel van zijn, evenals voldoende vezels.