fbpx

Voordelen van e-coaching (online)

The Happany is gespecialiseerd in leefstijlcoaching via een online, digitale verbinding waarin we elkaar kunnen zien middels video communicatie. Wij geloven in de vele en waardevolle voordelen van e-coaching. We lichten deze hier voor je toe.

Je bespaart tijd

Benefits of coaching online_time

Dit is een vrij voor de hand liggend voordeel. Tenslotte, wie heeft er tijd om fysiek naar een coach te gaan?! Tel maar op: als je werkt of een bedrijf runt, echtgenoot, vriend, familielid, ouder, sociaal wezen en sporter bent blijft er vrij weinig over. En zelfs als je in stedelijk gebied woont kost het al snel 15 mins reistijd om bij je coach te komen, en dan moet je ook nog terug. Laat staan als je verder buiten de stad of een dorp woont.

Als er geen fysieke plaats is waar je naartoe moet om iemand fysiek te ontmoeten dan is er ook geen noodzaak om te reizen.

Daarnaast, de meesten van ons komen 5-10 mins van te voren (je wilt tenslotte niet te laat komen en van haasten wordt je ook geen leuker mens). Het gevolg daarvan is dat je deze tijd in de wachtkamer besteedt waar een stapel gedateerde tijdschriften liggen en goedkope schilderijtjes aan de muur hangen waardoor je de tijd vult met social media oid.

Tijd is je meest kostbare bezit; het is het enige wat je niet kunt kopen. Met e-coaching besteedt je niet onnodig veel tijd. Maak af waar je mee bezig was, pak nog even iets te drinken en ga naar het toilet. Als je afspraak begint log je in. Efficient! 

Maximaal gemak

Benefits of coaching online_convenient

Voor een afspraak met je coach ben je waarschijnlijk gewend om naar een gezondheidscentrum, kantoorgebouw of iemands huis te gaan.

Met online coaching maakt het niet uit waar jij je bevindt, of waar wij zijn. Het enige wat je nodig hebt is een laptop of tablet (of evt telefoon) en een internet verbinding om in de virtuele kamer te komen.

Soms is e-coaching zelfs de ENIGE optie. Met name als je veel van huis bent voor je werk, niet/moeilijk in staat bent om het huis uit te gaan (bijv. ivm kinderen) of als je in het buitenland woont.

Bij The Happany kun je ervoor kiezen om gecoacht te worden vanuit het comfort van je eigen huis, tussen de meetings door op je werk, vanuit een hotel kamer, vakantie adres, of welke plek dan ook. Zolang jij je er maar prettig bij voelt. Fijn!

Geen (extra) stress

Benefits of coaching online_less stress

Zoals velen kunt ook jij vermoedelijk profiteren van een coach aan je zijde. Maar vaak hebben we al zoveel ballen in de lucht te houden dus als er nog een bal toegevoegd wordt (coaching) dan geldt 'hoe minder bijkomende stress, hoe beter' zeer zeker!

De daadwerkelijke gesprekken is waar het je om te doen is. Je zit niet te wachten op alle rompslomp die erbij komt als je fysiek naar je coach toe moet. Een sessie van 45 mins haalt dan al gauw 90 mins uit je dag als je alles optelt. Hierdoor is er minder ruimte en energie voor je gezin, vrienden of jezelf.

Daarbij, gecoacht worden is vooral ook leuk en leerzaam, het is een ontdekkingstocht in jezelf. Maar daar wordt een beetje afbreuk aan gedaan door de extra stress die het oplevert omdat je van plek naar plek aan het haasten bent (door het verkeer en de spits als je pech hebt) en omdat je die verloren tijd vervolgens weer wilt compenseren.

Met e-coaching kun je de energie aan jezelf besteden. Om je voor te bereiden en te focussen op het gesprek met je coach wat op het punt staat te beginnen. No stress!

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van voordelen van e-coaching.
Heb jij zelf nog andere voordelen ervaren? Laat het ons weten! 

Is e-coaching niet geschikt voor jou?

Er zijn mensen voor wie e-coaching niet geschikt is en in sommige situaties is het simpelweg niet de best passende vorm van interactie. En dat is helemaal ok!

Offline The Happany biedt 1-op-1 coachings, (kleinschalige) groepsprogramma's en zakelijke diensten. Neem contact op als je je in de regio rondom Tilburg bevindt, of zoek een coach in jouw woonomgeving.